Delicatese culinare din miel – Friptură de miel cu usturoi verde in sos de vin rosu

meditereanean 1

Ingrediente pentru 4 portii:

1 bucată de pulpă de miel

200 de mililitri de vin roşu

2 fire de usturoi  verde

2 liguri de pasta de tomate

1 lingurita de rozmarin proaspat tocat

1 lingura ulei de masline

cimbru

salviemeditereanean 2

rozmarin

boia dulce

ulei

sare

piper negru

Mod de preparare

Condimentele se amesteca cu uleiul intr-un bol, si se obţine o pasta. Usturoiul verde se taie mărunt si seimprastie pe fundul vasului termorezistent uns cu ulei de masline, in care se va face friptura. Pulpa de miel se unge bine cu amestecul de condiment si se aseaza in vas peste usturoi. Pasta de tomate se amestecă cu vinul si se toarna peste pulpa de miel. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 de minute, dupa care bucatile de carne se rotesc si se mai lasa cca. 40-45 de minute pana se rumeneste. Se poate servi cu salte asortate sau cu cartofi.

meditereanean 3               meditereanean 4

Pentru achizitie miei dorper sau mai multe detalii vizitati site-ul : www.ferma-dorper.ro

cropped-fd.png

Advertisements

One thought on “Delicatese culinare din miel – Friptură de miel cu usturoi verde in sos de vin rosu

  1. Pingback: MIELUL CARNOS … mai sanatos si mai gustos | FERMA de oi DORPER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s